4 beneficii ale meseriei de asistent medical generalist

  • Home
  • UTIL
  • 4 beneficii ale meseriei de asistent medical generalist
blog

Meseria de asistent medical are un rol foarte important, oriunde in lume. Si, cu toate ca este considerata o profesie de incredere, nu este, deloc, usoara. Ea presupune un grad ridicat de responsabilitate si profesionalism, efort psihic si fizic sustinut, ture de noapte, departe de familie si prieteni. Asistentii medicali trebuie sa aiba rabdare cu pacientii, sa-si tina emotiile in frau, sa faca fata stresului, sa stie sa asculte si sa arate compasiune fata de suferinta celor pe care ii trateaza. In orice conditii. Plus ca nu au voie sa greseasca. Profesia are, insa, beneficiile si avantajele ei.

1. Ofera siguranta unui loc de munca si in viitor

Piata muncii este una dinamica, in continua crestere si transformare, si in domeniul medical. Pacientii vor sa aiba acces rapid la serviciile de sanatate si au cerinte, din ce in ce mai mari, in privinta calitatii acestora. Drept urmare, apar, mereu, clinici noi, iar spitalele de stat sau private isi maresc, regulat, capacitatea de primire a pacientilor. 

Asta inseamna o cerere constanta de personal, inclusiv de asistenti medicali. Acestia interactioneaza cel mai mult cu pacientii, fiind, de multe ori, interfata cu restul personalului medical. Toate aceste elemente fac din aceasta meserie una dintre cele mai sigure si pe viitor, in privinta gasirii unui loc de munca. Plus ca ofera si beneficii materiale competitive, dar si oportunitati profesionale.

2. Venituri mai mari, prin specializare

Calificarea de asistent medical se obtine la terminarea unei facultati de profil sau urmand cursurile unei scoli postliceale. Absolventii de facultate pot primi, insa, mai multi bani la angajare. Beneficii au si asistentii medicali generalisti care se specializeaza in diferite domenii (farmacie, laborator, balneo-fiziokinetoterapie, nutritie, radiologie etc.), acestia primind sporuri sau mariri de salariu in functie de domeniul ales si de evolutia lor profesionala. Nu in ultimul rand, in acest domeniu conditiile de munca fiind flexibile, asistentii pot alege sa lucreze full time sau part time, noaptea sau in weekend. Orele suplimentare, garzile, turele de sarbatori sau in alte zile libere legale pot aduce si ele sporirea veniturilor lunare.

3. Sansa de a lucra in medii diverse

Domeniul medical este unul atractiv mai ales pentru persoanele cu interese variate. Astfel, asistentii medicali isi pot desfasura activitatea in spitale publice sau clinici private, in cabinetele medicilor de familie, in laboratoare, in camine de batrani, primarii si scoli, agentii guvernamentale sau alte institutii publice. Totodata, pot fi angajati direct de persoane fizice pentru ingrijire si supraveghere medicala la domiciliu.

4. Relocare usoara, in alte zone geografice

Cariera de asistent medical se poate adapta la schimbarile economice si sociale. Fiind un job universal, in functie de ofertele existente pe piata muncii, asistentii medicali se pot reloca, usor, in alt oras sau chiar alta tara, pentru un salariu mai mare sau alte beneficii. 

De mai multi ani, numeroase tari europene dezvoltate trec printr-o criza acuta de personal medical calificat, situatie care nu va fi depasita prea curand. Asta inseamna ca, o buna perioada de timp de acum incolo, gasirea unui loc de munca peste hotare va fi destul de usoara. Daca esti asistent medical generalist si cauti de munca in Germania, de exemplu, poti apela la una dintre numeroasele firme care iti inlesnesc accesul pe piata muncii de acolo, se ocupa de actele de care ai nevoie si organizeaza cursuri de limba germana sau de pregatire si perfectionare.

Indiferent de tara, de conditiile de munca, de provocarile de zi cu zi, sistemul de sanatate are si va avea nevoie de oameni pregatiti, pasionati si dedicati, care pun intotdeauna pacientul si profesia pe primul loc. Daca indeplinesti aceste criterii,  meseria de asistent medical iti poate oferi o cariera frumoasa, oriunde o practici.

Spread the love