3 lucruri de care sa tii cont când îți cumperi pantofi sport

pantofi sport de dama tocmania

Atunci când vrei să-ți schimbi viața și vrei să-ți creezi o rutină sănătoasă și să te apuci de sport, încălțămintea este un aspect foarte important ce nu ar trebui lăsat deoparte. Dar cum să-ți alegi perechea potrivită de pantofi sport pentru tine? Pare ușor de zis, însă e foarte greu de făcut. Sau cel puțin așa pare atunci când ai de ales dintr-o mulțime de modele de pantofi.

În cazul în care vrei să te apuci de alergat, atunci ar trebui să acorzi și mai multă atenție acestui detaliu. Este important pentru sănătatea noastră fizică să purtăm pantofi de alergat care se potrivesc și ne sprijină picioarele în mod corespunzător.

„De fiecare dată când îți pui piciorul jos, în timp ce alergi, imaginează-ți că greutatea este de trei ori mai mare, deoarece aceasta este cantitatea de forță pe care o generezi atunci când alergi, indiferent de cât de repede sau de încet mergi”, a declarat Mary Arnold pentru The Huffington Post. Cu acest citat în minte, iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți cumperi pantofi sport.

  • Nivelul actual de fitness și aspirațiile viitoare

Primele două întrebări pe care trebuie să ți le pui sunt: „Pentru ce mă antrenez?” și „Care este distanța pentru care mă antrenez?” Chiar dacă răspunsul nu este concret, trebuie să înțelegem cum ne-am folosit de încălțămintea sport în trecut și ce intenții avem pentru viitor.

Dacă e să ne gândim de exemplu, la persoanele care aleargă foarte mult, zeci de kilometri, atunci firește că au nevoie de pantofi sport de calitate care să se potrivească perfect piciorului și să-l susțină adecvat. În cazul în care vrei să te apuci doar de câteva exerciții fizice la sală, atunci nu ar trebui să fii atât de exigent, dar nu complet ignorant! Încălțămintea poate afecta foarte mult modul de a face sport și îl poate îngreuna mai degrabă decât să-l ușureze.

  • Problemele pe care le-ai avut din cauza pantofilor și cum te-au afectat

Încă o întrebare pe care trebuie să ți-o pui este dacă „M-am rănit vreodată din cauza pantofilor?”. E posibil ca în trecut, să-ți fi ales o pereche neadecvată de pantofi și asta te-a făcut să te rănești sau să-ți pierzi echilibrul cât alergai.

În cazul în care te antrenai la sală, poate îți amintești că o anume pereche de pantofi te-a făcut să aluneci prea tare și să te lovești. Trebuie să alegi o pereche de pantof care să nu aibă talpa câtuși de puțin lucioasă, să te poată susține atunci când faci exercițiile fizice și să nu-ți îngreuneze munca.

  • Fii atent la ce mărime alergi

Majoritatea oamenilor când își cumpără pantofi sport aleg mărimi care să fie fixe pe picior pentru că își spun că altfel o să-i încurce. Însă acest lucru nu este nici pe departe adevărat. Ba dimpotrivă, trebuie să ne alegem o pereche de pantofi cu jumătate de mărime sau chiar o mărime mai mare. Atunci când depunem efort fizic picioarele se umflă și pantofii vor deveni incomozi.