3 idei pentru decorarea gradinii

  • Home
  • UTIL
  • 3 idei pentru decorarea gradinii
blog

Daca ai gradina, stii deja cat de multa grija necesita pentru a fi coltul de Rai dorit. Treci insa peste asta pentru ca stii ca este esentiala pentru identitatea casei tale, pentru animalele de companie si, nu in ultimul rand, pentru tine. Desi sarcinile din gradina sunt adesea laborioase, nu inseamna ca nu le poti transforma intr-un set de activitati placute si care, in definitiv, te pun pe tine in valoare. Si, bineinteles, cu niste linii directoare potrivite, se prea poate ca gradinaritul sa devina una dintre indeletnicirile tale preferate! 

Iti prezentam cateva sugestii in cazul in care vrei sa-ti personalizezi mica oaza si sa te bucuri de fiecare moment.  

1.   Infrumuseteaza-ti gradina (in armonie cu mediul)

In zilele noastre, micile griji si angoase cotidiene sunt dublate de o preocupare la nivel macro: mediul si modul in care il afectam prin fiecare actiune. In coltul tau de natura, este cu atat mai important sa te asiguri ca totul este ok la nivel ecologic. Chiar daca produsele speciale sunt adesea asociate cu preturi piperate, ne opunem vehement generalizarii. 

Exista numeroase variante prietenoase cu mediul pentru majoritatea decoratiunilor. Spre exemplu, lampile solare se gasesc la preturi accesibile. Ia in calcul,  totodata, faptul ca au o durata de viata lunga si functioneaza chiar si in sezonul rece. Iti sugeram sa alegi o imagine cat mai luminoasa pentru gradina ta: poate licuricii nu vor lumina dincolo de noptile de vara, dar soarele o va face cu siguranta mereu. 

2.   Arta din fata casei

Prima impresie este aceea ca termenul „arta” este impropriu utilizat, atunci cand ne referim la decoratiunile pentru gradina. Si totusi, noi ne asumam utilizarea termenului si il exemplificam prin statuetele aflate, intotdeauna, la un click distanta. Pasarile de lemn care stau pe marginea fantanilor pentru inaripate, pe ghivece si pe hranitoare sunt sculptate cu maiestrie si ofera mai multa identitate gradinii tale.

In afara laturii estetice, ele simbolizeaza si grija pe care o aratam fata de micul sistem natural reprezentat de curtea casei tale – iar, ceea ce transmite un mesaj atat de puternic nu poate fi numit altfel decat arta. Poti iesi mai mult din tipare cu statuete care infatiseaza cactusi si alte plante exotice, aducand impreuna vegetatia bogata ingrijita cu sarg si farmecul unei lumi indepartate: imagineaza-ti ca faci o calatorie de mii de kilometri doar trecand poarta gradinii.

3.   Planteaza flori 

Consideram ca aceasta afirmatie merita repetata: planteaza flori! Este o activitate placuta si care, cu pregatirea potrivita, iti va colora si inmiresma gradina vreme indelungata. Plus ca poti s-o faci tot anul: sezonul rece nu inseamna o pauza de la gradinarit… este doar pregatirea pentru primavara. Daca pui, spre exemplu, bulbi de lalele in ghivece in timpul iernii, creezi mediul propice pentru ca ei sa fie mutati direct in pamant imediat ce se incalzeste afara. 

Nici serele nu sunt variante de ignorat atunci cand vrei sa te ocupi de ingrijirea florilor chiar si atunci cand se apropie inghetul, iar rezultatul va fi unul pe masura: gradina ta va capata un plus de frumusete si va deveni coltul personal de natura la care ai visat intotdeauna.

Asadar, personalizarea gradinii nu este dificila, mai ales in ziua de azi, in care cele mai frumoase decoratiuni si cele mai cuprinzatoare sfaturi sunt puse la dispozitia ta. Infrumusetarea gradinii nu reprezinta doar activitati repetitive, aproape ritualice, ci o apropiere continua de natura si de latura ta creativa. Nimic nu te opreste sa creezi un adevarat paradis dincolo de prag!  

Spread the love