23 de imagini care ne demonstrează că suntem în pericol. Nr. 7 îl privești cu gura căscată.

  • Home
  • NATURĂ
  • 23 de imagini care ne demonstrează că suntem în pericol. Nr. 7 îl privești cu gura căscată.

Există o întrebare mai veche decât lumea însăși, care îi preocupă, în mare parte pe cercetătorii și oamenii de știință, și într-o mai mică măsură, chiar și pe noi, oamenii de rând. Aceasta este: „Când va veni sfârșitul lumii, mai exact?” Cum a apărut viața pe Pământ și cum a fost creată lumea sunt întrebări care aparțin de domeniul trecutul, ceea ce îi preocupă pe oamenii de știință, în schimb, este viitorul, sau mai exact, sfârșitul acestuia.

Nu pot să nu mă întreb cât de plăcut sau util ar fi să știm care este data la care lumea se va sfârși, data la care toate formele de viață de pe pământ vor înceta să mai existe, data la care existența omenirii se va încheia. Unii ar putea spune că așa am trăi mai intens și nu am mai pierde clipa. Am face toate lucrurile pe care ni le-am propus să le experimentăm într-o viață de om. Pe de altă parte, alții ar fi de părere că am trăi sub presiunea sabiei care ne apasă deasupra capului. Să știi ziua în care vei înceta să mai exiști ți-ar putea inhiba toată pofta de viață. Personal, cred că de tine depinde cum ai lăsa să te afecteze această chestiune.

Astăzi am altă propunere pentru voi, și anume o serie de imagini care vă vor pune semne de întrebare și vă vor face să vă gândiți mai conștiincios la sfârșitul lumii și la sosirea iminentă a acestuia.

Imaginile pe care urmează să le vedeți dovedesc că sfârșitul lumii este mai aproape decât crezi. Între atâtea calamități naturale și daunele pe care omul însuși îl provoacă naturii, sfârșitul lumii e doar o chestiune de timp. Dar cuvintele și explicațiile sunt de prisos, în acest caz. Aceste imagini spun cât 1000 de cuvinte, sau chiar mai mult!

Braconierii au ucis un elefant și l-au lăsat să putrezească.

Incendiu într-o pădure tropicală – aici de obicei pășteau caprele sălbatice.

Urmele traficului aerian deasupra Londrei.

Un camion imens duce nisip petrolier pentru prelucrare. Acest nisip este consider o sursă de energie a viitorului.

Nici un simplu localnic nu poate suporta mirosul oribil ce vine din râul Galben din Mongolia.

Uzina de incinerare din împrejurimile Bangladeshului.

Incendiile forestiere sunt provocate de schimbările climaterice – Colorado.

Urmele lăsate de extracțiile nisipurilor petroliere din Alberta, Canada.

Consum de energie incalculabil. Vedere peste centrul orașului Los Angeles.

Această pădure milenară a fost tăiată pentru construirea unui baraj – Oregon.

Regiunea Almera, Spania – împânzită de sere cât poți vedea cu ochii.

Vânătorii prezintă cu mândrie blana tigrului siberian.

Cea mai mare mină de diamante din lume: „Pace” – Rusia.

Un albatros mort – dovada vie a unei catastrofe ecologice.

Tone de electrocasnice uzate sunt dezmembrate cu ajutorul unor substanțe toxice pentru metalul prețios din acestea.

 

Defrișări imense în Canada.

În timp ce toată mass-media era cu ochii pe evenimentul de la Fukushima în 2011, la câțiva km ardea un CHP. Însă toate încercările de a stinge incendiul au fost zadarnice.

Acest urs polar a murit forțat de foame în Svalvarde, Norvegia. Din cauza topirii ghețarilor ei au pierdut posibilitatea de a vâna.

Ultima picătură: extracțiile petroliere din California.

Cascadă imensă din ghețarii topiți. Aceste cantități imense de apă sunt rezultatul modificărilor climaterice cruciale, pentru viitorul planetei noastre.

Emisiile unei centrale pe bază de cărbune, poluează intens aerul.

Dede Surinayya din Indonezia cucerește valurile oceanului plin de gunoi.

 

„Când va fi tăiat ultimul copac, când va fi intoxicată apa ultimului râu, când va fi prinsă ultima pasăre, – doar atunci veți înțelege că banii nu sunt comestibili”. 

Această profeție devine pe zi ce trece tot mai reală. Chiar și acum puțini sunt conștienți cât rău provocăm mediului înconjurător prin modul nostru de viață. Împărtășiți tuturor!

Spread the love
Tags: